W poprzednim tygodniu rozmawiamy o jesiennej słocie, a przy okazji o roli racjonalnego odżywiania się w budowaniu odporności naszych organizmów na przeziębienia. Każdy z nas komponował zdrowy, zróżnicowany i bogaty w witaminy jadłospis. Następnie wykonaliśmy z masy solnej przykłady bardzo zdrowych i pożywnych dań. Kiedy wyschły, pomalowaliśmy je farbami, by bardziej przypominały dania.
Dzisiaj natomiast, po otrzymaniu plastikowych sztućców, kubeczków i serwetek, uczyliśmy się zasad nakrywania do stołu oraz kulturalnego spożywania posiłków. W ten oto sposób, poprzez zabawę, zdobyliśmy bardzo ważne i potrzebne w codziennym życiu wiadomości oraz umiejętności.
Dzisiaj natomiast, po otrzymaniu plastikowych sztućców, kubeczków i serwetek, uczyliśmy się zasad nakrywania do stołu oraz kulturalnego spożywania posiłków. W ten oto sposób, poprzez zabawę, zdobyliśmy bardzo ważne i potrzebne w codziennym życiu wiadomości oraz umiejętności.